Eerste onderzoek: intake

Het intakegesprek is belangrijk om u als patiënt gericht verder te helpen. Na een korte kennismaking luisteren we graag naar uw wensen en eventuele klachten om u zo goed mogelijk te adviseren en een behandeling voor te stellen.

Vooraleer we uw gebitssituatie bekijken, vragen we u graag naar uw algemene gezondheid en gebruik van geneesmiddelen zodat wij hier rekening mee kunnen houden bij toekomstige behandelingen en ingrepen. Vervolgens doen we een klinisch onderzoek en, indien nodig, een röntgenonderzoek om de huidige staat van uw gebit grondig te analyseren. Hebt u bepaalde esthetische wensen, dan gaan we na welke mogelijkheden er zijn om die in te vullen.

Bij ernstige problemen bekijken we samen met u welke oplossing u het best gediend bent en plannen we meteen een opvolgbehandeling in. Als u bijvoorbeeld tanden verloren bent, kan u opteren voor een uitneembare prothese of een vaste oplossing door middel van implantaten of een brug.

Soms zijn er meerdere oplossingen voor een probleem: we leggen u graag de voor- en nadelen van elke optie uit en adviseren u welke keuze het meest geschikt is voor uw noden en budget.