Preventief onderzoek

Afhankelijk van uw risicoprofiel raden we een tot twee keer per jaar een preventief onderzoek aan. Daarbij detecteren we eventuele problemen en aandachtspunten betreffende uw gebit en mondhygiëne.

Het gaat onder meer om het opsporen van cariës (gaatjes), gevoelige tanden, ontstekingen, tandvleesproblemen en slijtage. Op basis van onze evaluatie bepalen we of en welke behandelingen er nodig zijn.

Tijdens elke controleafspraak voorzien we een onderhoud van uw gebit. Eerst verwijderen we verharde tandplak, ook tandsteen genoemd, om de tanden nadien grondig te polijsten. Onze mondhygiëniste geeft eveneens poetsinstructies en tips mee voor een optimale mondverzorging.

Betere terugbetaling via het mondzorgtraject

Om een jaarlijkse controle bij de tandarts te stimuleren, lanceerde de overheid het mondzorgtraject. Dat houdt in dat u een betere terugbetaling krijgt wanneer u elk kalenderjaar een preventief mondonderzoek laat doen. Uw ziekenfonds berekent de terugbetaling waar u recht op heeft op basis van uw tandartsfrequentie. Plan dus minimaal elk jaar een tandartsbezoek en vermijd dat u meer moet betalen.