Parodontologie

Ons tandvlees (gingiva) en kaakbeen vormen de steun van onze tanden en vergen dus de nodige aandacht en verzorging. Regelmatige controles en snel ingrijpen bij aandoeningen zijn cruciaal om uw tandvlees en kaakbeen, en daarmee uw volledige gebit, gezond te houden.

Bacteri├źn in de mond kunnen tandplak vormen. Als er niet preventief ingegrepen wordt, veroorzaakt te veel tandplak weleens een tandvleesontsteking of gingivitis. Het tandvlees wordt rood, zwelt op en voelt ge├»rriteerd aan. Een grondige reiniging van de tanden is in dat geval noodzakelijk om te voorkomen dat de ontsteking overgaat op het steunbot (parodontitis).

Bij parodontitis komt het tandvlees geleidelijk aan los van de tanden en gaat het kaakbot terugtrekken, wat kan leiden tot een slechte adem, bloedende of loszittende tanden. Hier is een dieptereiniging onder lokale verdoving het meest aangewezen.

Enkele maanden na de dieptereiniging evalueren we de situatie opnieuw om waar nodig bij te sturen en u verder te motiveren voor een goede mondverzorging.