Esthetische tandheelkunde

Doorheen de jaren kunnen uw tanden verkleuren, afbreken of zelfs uitvallen. Met esthetische tandheelkunde herstellen we die sporen van slijtage zodat u uw natuurlijke, witte lach terugkrijgt.

U kan bij Damme Dental terecht voor zowel kleine als grote esthetische gebitsrestauraties. Ook bleaching is een effectieve manier om uw tanden er opnieuw egaal en wit te laten uitzien.

Wanneer de kleur of vorm van het gebit niet meer naar wens is, er oneffenheden in het tandoppervlak of spleetjes tussen de tanden zijn, kunnen facetten of facings een eenvoudige oplossing bieden. Deze flinterdunne laagjes in porselein of composiet kleven we als een schild tegen uw tand(en).

Wanneer er al te veel tandmateriaal of een volledige tand verloren is gegaan, werken we voor de herstelling van uw tanden met kronen, bruggen of implantaten:

  • Porseleinen kronen worden geplaatst ter vervanging van één tand. Een kroon wordt op de tandwortel zelf of op een implantaat geplaatst.
  • Bruggen overspannen meerdere ontbrekende tanden en worden vastgemaakt aan de tanden die daar het dichtst bij liggen. Ze kunnen eveneens op implantaten aangebracht worden.

Voor grotere werken tot een volledige vernieuwing van het gebit, doen we een beroep op de Digital Smile Design (DSD). Op basis van scans en digitale foto’s laat dit concept ons toe u op voorhand een beeld te geven van hoe uw tanden er na de behandeling zullen uitzien. Sinds jaar en dag werken we samen met de beste tandtechniekers voor het vervaardigen van kroon- en brugwerk.